İzolasyon - Yalıtım Hizmetleri
 

Su Yalıtımı

Yapılarımıza zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılarımız; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı su ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalır. Yapımızı ve konforumuzu tehtit eden sudan korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

Binalarımıza nüfuz eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur. Su yalıtımı uygulaması, binanın güvenliğini sağlamasının yanı sıra bakteri ve küf oluşmasını, suyun çatılarımızdan veya tavanlarımızdan damlamasını önleyerek sağlıklı ve konforlu ortamlar sağlar.

 

Su Deposu Yalıtımları

  • Beton Su Deposu Yalıtımı

Çoğunlukla bina temellerine yakın yerlerde ve bodrum katlarda bulunan su depoları, binaların taşıyıcı sistemlerinde korozyona neden olmakta ve beton dayanımının azalmasına neden olmaktadır.

• Zeminde meydana gelen hareketler veya oturmalarda oluşan çatlaklar su sarfiyatına neden olmaktadır.
• Su depoları bina dışında yapılmış ise, oluşmuş çatlaklardan yüzey sularının (yağmur suyu, kanalizasyon ve diğer asidik sular) içme ve kullanma suyuna karışması kaçınılmazdır.
• Çevrede bulunan ağaç köklerinin depoya ulaşması suda fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlenmeye neden olmaktadır.

 PVC Membran

İçme suyu depolarında son kat su yalıtımı malzemesidir. Hızlı ve kolay uygulanabilirliği ile işin süresi bir depo için maximum 1 gündür. Suyun taşıyıcı sistemleri ile betonla temasını tamamen keser. Antibakteriyel ve hijyeniktir. İşletme maliyeti yoktur. (bakım, onarım vb.) Membran depo yüzeyine döşenerek depo içindeki suyun depo dışına çıkmasını ve dışarıdaki suyun depo içine girmesini önler.

Sürme Esaslı İzolasyon

Çift komponentli, kapiler, çimento esaslı ürünlerle su depolarının yalıtımı sağlanır.

  • Sac Su Deposu Yalıtımı

Şehir şebeke suyu ve suda bulunan klorunda etkisiyle, sac depolar şiddetli paslanma ve korozyona uğramaktadır. Paslanma ve korozyon neticesinde suya karışan demir iyonları insan sağlığı için ciddi tehtit oluşturmaktadır. Bunun yanında deponun ömrünün kısalması ile de ekonomik kayıp meydana gelmektedir. Sac malzemeden ve türevlerden imal edilmiş su depolarının kullanılmadan önce su yalıtımının içme suyu temasında sağlıklı ve uzun ömürlü malzemelerle yalıtımın yapılması gerekmektedir.

 

Püskürtme Poliüretan ile Isı ve Ses Yalıtımları 

Isı iletim katsayısı en düşük izolasyon malzemesidir.  λ =0,022 W/m0K

Diğer izolasyon malzemelerine oranla daha ince uygulama ile iç mekanları daraltmaz

Ek yersiz uygulama ile ısı köprüsü oluşturmaz.

Yanma sırasında EN 13501-1 normuna göre E class, DIN 4102 normuna göre B2-B3 classtır.

Yanma sırasında eriyip damlayarak alevi yaymaz.

Su buhar difüzyonu vardır.  λ=55-60 mg/mhPa

Seyreltilmiş kimyasallara (Endüstriyel dumanlar, madeni yağlar, benzin, mazot vb.) dayanıklıdır.

Atıksu ve mikroplara karşı dayanıklıdır.

Isıya, dona ve çürümeye dayanıklıdır. -50/+1000C

Bünyesinde haşere barınmaz.

Üzerinde yürünebilir. (d=45 kg/m3 ve üzeri uygulamalarda)

Ekyersiz uygulama ile su kaçaklarını önler. (d=45 kg/m3) ve üzeri uygulamalar için.)

Ahşap, metal, beton vb. tüm yüzeylere uygulanabilir.

Dış hava koşullarından etkilenmez.

Önemli derecede ses izolasyonu sağlar. 48-60 dB

Elektriğe karşı dirençlidir.

 

Isı Yalıtımı

Binaların istenilen konfor şartlarının sağlanması için tasarım esnasında iç mekan konforuna etki edecek parametrelerin dikkate alınması gerekir. Bu nedenle iç ortam ısısının, yapıda oluşacak ses ve gürültünün, çevre şartlarından kaynaklanan etkilerin yapıda hayatını idame ettiren kişilerin konfor şartlarına uygun olmasının sağlanması gerekir. Bunu sağlamak için yapının ısı ve ses iletimi sağlayabilecek noktalarında, yangına karşı dirençsiz olan noktalarda iklim ve zemin şartlarından oluşabilecek etkileri azaltmak veya en aza indirebilmek için alınabilecek önlemlerin tümüne ısı yalıtımı deniz.

 

Atık Su Depo Yalıtımı

Biyolojik çöktürme depoları, kimyasal, atık su havuzlarının yalıtımı ve asit tankları

  • PE (Polietilen) kimyasallara karşı yüksek dirençli

Korozyon dayanımı, ışığa ve hava şartlarına karşı yalıtım levhası

  • PP (Polipropilen) kimyasallara karşı yüksek dirençli

Pekçok asit, alkali ve solvent ile temasında çok iyi yalıtım levhası

  • E-CTFE (Etilen-klortrifloretilen) kimyasallara karşı yüksek dirençli

hava şartlarına ve UV'ye dayanıklı yalıtım levhası

 

Boru ve Tank Yalıtımı

Poliüretan köpük, boru ısı yalıtımlarında, enjeksiyon sistemi ile uygulanabilen ısı yalıtımı sistemidir.

Boru yalıtımı, sıcak - soğuk su taşımasını istenilen seviyede metrelerce hatta kilometrelerce taşımaya yardımcı olur. Bu nedenle boru ısı yalıtımı endüstriyel alanlar, konutlar, tarım gibi alanlarda ihtiyaç duyulur. Endüstriyel alanlarda, kimyasal ve sıcak su üretim aşamalarında verimi arttıran en önemli unsurdur.

  • Soğutma Grupları: Amonyak Hatları, Klima Santralleri veya Eşanjör gibi soğutma sistemlerindeki boru ve tankların izolasyonu poliüretan köpük ile sağlanır.
  • Taşyönü: Isı yalıtımı ve ses yalıtımı amacı ile kullanılan taşyönü, diğer yalıtım levhalarına kıyasla daha yüksek bir yoğunluğa sahiptir. Doğal yapısı nedeni ile yangın sınıfı A (Yanmaz) olan taşyönü 0,040 W/mK ısı iletkenlik değerine sahiptir.
  • XPS: Ekspande Polistiren. Birim hacim kütlesi 16 kg/m3 ve ısı iletkenlik değeri 0040W/mK'dır. EPS levhalara göre daha ekonomik olan XPS levhalar B-1 yangın sınıfına girerler. Beyaz köpük olarak da bilinir.

 

 

İsdaş  Expertiz
   
Adınız / Soyadınız
Adresiniz
Telefonunuz
E-posta Adresiniz
Mesajınız
 
 
 
 Copyright 2012 ® İsdaş Dezenfekte ve İzolasyon Hizmetleri