Temizlik ve Dezenfeksiyon Hizmetleri
 

 

Su Depoları Dezenfeksiyonu

İSDAŞ Su depolarının Temizlik ve Dezenfeksiyonu alanında belediyelerle yapmış olduğu ortak çalışmalarla ilçe belediyelerin sınırları dahilinde;

®     Kamu- kurum ve kuruluşları, Okullar, Camiler, Sağlık kuruluşları, Fabrikalar, Siteler, Alış-Veriş Merkezlerine aitsu depolarının temizlik ve dezenfeksiyonunu periyodik olarak gerçekleştirmektedir. 

İçme ve kullanma sularının güvenilir ve sağlıklı bir biçimde depolanması için tüketicilerin bu konuda bilinçlendirilmesi konusunda, bünyesinde ki Çevre Mühendisleri, Biyologlar, Kimyager’ler ile su hakkında müşterilerimizin tüm sorularına cevap verilmekte ve çözüm önerileri sunulmaktadır.

 Su depolarının temizlik ve dezenfeksiyon amacı;

®     Bulaşıcı hastalıklara yol açan patojenik bakterileri yok etmek.

®     Fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirliliklerin renk, koku, tortu ve bakteri oluşumunu önlemek.

®     Tifo, dizanteri, kolera, hepatit gibi hastalıklarının suyla bulaşmasını engellemek için depo dezenfektesi yapılmalıdır.

Sağlık Bakanlığı'nın 08.08.2007 tarihli 20802-2007/67 numaralı genelgede yer alan bina ve konutlarda kullanılan su depolarından temizliği yapılmamış olanlar hemen, daha sonra da belirli periyotlarla (kesinti olduğu dönemlerde 3 ayda bir, diğer dönemlerde 6 ayda bir) temizlenmeli ve bakımları yapılarak dezenfeksiyonu sağlanmalıdır.

 

Boru ve İshale Hatlarının Temizlik ve Dezenfektesi

İçme suyu boru ve endüstri boru hatlarının temizliği ve dezenfektesi

Su boru hatlarının içleri kireç ve biyofilm tabakası ile kaplanarak boru çapı küçülmektedir. Buda zamanla borunun tıkanmasına ve suyun kirlenmesine sebep olmaktadır. İsdaş olarak boru hatlarının temizlik ve dezenfektesi yapılarak tıkanmış  ve eski borular eski ilk hallerine dönüşülmektedir.

Çelik,beton,döküm,PVC ve paslanmaz çelik boru tesis kanallarında kireç bakteri, mantar ve yosunlaşmayı önlenir, en ince küçük çizgi ve kılcalları dahil kadar dezenfektesini ve temizliği sağlanır.

 

Havalandırma Kanallarının Temizliği ve Dezenfektesi

 Havalandırma sistemlerinde prensip olarak hava, dış ortamdan alınır. Dış ortamda bulunan tozlar kanal içine dolar. Binanın bulunduğu lokal alanda dış ortamın toz derecsi kanalın kirlenme süresini belirler. İnşaat sonrası temizliği yapılmış kanallar, dış ortamdan gelen tozlardan oluşacak kirlilik ortalama yaklaşık 5 yılda kanal içinde temizliğe gereksinim duyar. Bu dış ortamın toz derecesine bağlı olarak 3 yıla inebilir ya da 8 yıla çıkabilir.

Havalandırma kanallarının temizlenmemesi küçük çocuklar, yaşlılar ve astım gibi solunum hastalığı olan kişiler için risk oluşturmaktadır. Havalandırma kanallarındaki kir, tıkanma ve atıklar hastalık yapıcı bakterilerin (Legionella bakteri v.b.) yaşaması için ortam oluşturmaktadır. Ayrıca temizlenmeyen havalandırma kanallarında;

  • Toz ve nem zerrecikleri korozyonun hızlanması
  • Nemli ortamlarda üreyen küf ve mantarlar
  • toz içindeki akar ve maytların alerjik hastalığa sebep olması
  • Sistemin kirli hava üflemesi ile bu ortamda bulunan kişilerde eklem yerlerinde iltihaplanmalar, aşırı yorgunluk, hızla yayılan gribal enfeksiyonlar
  • Sonuç olarak iş gücü kaybı ve sağlık problemleri yaşanır.

 

Su Sebili Dezenfeksiyonu

Su sebilleri, günümüzde halk sağlığı açısından işyerleri, resmi kurumlar, okullar, dershaneler vb. alanlarda kullanılmakta; kullanıldığı ortamdan da kaynaklı olarak insan sağlığını riske etmektedir. Havalandırma ve klimalardan etkilenecek yerlerde olması, temiz tutulmayan ve dezenfektesi gerçekleştirilmeyen su sebillerinde zmanla bakteri oluşumu gerçekleşir. Dışarıdan temiz olarak temin edilen su bile, sebil yüzeyinin mikroorganizma barındırmasından dolayı hastalık yapıcı bakteri içerebilir.

Su sebillerinin kullanım sıklığına bağlı değişkenlik göstermekle birlikte ortalama üç ayda bir kez periyodik dezenfekte edilmeleri gerekmektedir.

İSDAŞ su sebillerinin dezenfeksiyonunda herhangi bir kimyasal kullanmadan ozonlama yöntemi ile dezenfekte işlemini gerçekleştirmektedir.

 

Ortam Dezenfeksiyonu

 Hastanelerin tüm birimlerinde, okullarda, yurtlarda, ibadethanelerde, çöp alanlarında, toplu taşıma araçlarında, gıda alanlarında bulunan bakteri, virüs ve mikroorganizmaların yok edilmesi amacıyla ortam dezenfeksiyon işlemi yapılır.

 

 

İsdaş  Expertiz
   
Adınız / Soyadınız
Adresiniz
Telefonunuz
E-posta Adresiniz
Mesajınız
 
 
 
 Copyright 2012 ® İsdaş Dezenfekte ve İzolasyon Hizmetleri