Poliüretan Sistemler
 

 Polyürea

İki bileşenli Poliürea, özel makine ekipmanları ile 70-80 0C sıcaklıkta püskürtülerek yekpare olarak ek yersiz bir bütün olarak uygulanmaktadır.

Uygulama yüzeyi metal, beton, ahşap yüzeylere astarlama sonrası tutunma gücü yükselir. Termal dayanım, açık hava şartlarına dayanım, nem hassasiyeti yoktur. Hızlı kürlenme süresi, yüksek aşınma dayanımı, çevre dostu uçucu organik bileşen içermez. Yüksek kimyasal dayanım, mükemmel çekme & yapısal dayanım, darbeye karşı ses izolasyonu.

İnşaat & Yapı (köprü güvertede, döşeme, park güverteleri, çatı kaplama, ortak doldurmayı, dolgu, mimari tasarım, inşaat ve onarım)

Çevre Düzenleme & Havuz (akvaryum, yüzme havuzları, su parkları ve oyun alanları, su rezervuarları, banyo küvetleri, duş kabinleri, cepheler)

Endüstriyel Kaplamalar (Gıda üretim alanları zeminleri, atık su havzaları, tank ve boru kaplama ve astarları, tankları, reaktörler için ikincil çevreleme, kanalizasyon astarları, deniz kaplamalar, kalıp parçalar)

Taşıma Sektörü (kamyon yatak gömlekleri, vagon astar ve parça çevreleme, park güverteleri, tekne yapımı, konveyör bant astarı, vagon astar ve parça çevreleme)

 

Epoksi Zemin Kaplamaları

Epoksi yüzey kaplamaları yapı malzemeleri ve de görsel amaçlı yaşam alanları için farklı kalınlık, renk desen ve amaca göre kullanılan yeni teknoloji yapı kimyasallarıdır. Kullanım şekillerine göre beton ve çelik, ahşap üzerine rahatlıkla uygulanabildiği için soğuk hava depoları, hangarlar, zeminler, görsel amaçlı showroom, konut, hastane, otoparklar, gıda tesisleri, solvent stok sahaları, huzurevleri, kreşler gibi birçok alanda rahatlıkla uygulanır ve en iyi şekilde amacına hizmet eder.

 

Püskürtme Poliüretan ile Isı ve Ses Yalıtımları 

Isı iletim katsayısı en düşük izolasyon malzemesidir.  λ =0,022 W/m0K

Diğer izolasyon malzemelerine oranla daha ince uygulama ile iç mekanları daraltmaz

Ek yersiz uygulama ile ısı köprüsü oluşturmaz.

Yanma sırasında EN 13501-1 normuna göre E class, DIN 4102 normuna göre B2-B3 classtır.

Yanma sırasında eriyip damlayarak alevi yaymaz.

Su buhar difüzyonu vardır.  λ=55-60 mg/mhPa

Seyreltilmiş kimyasallara (Endüstriyel dumanlar, madeni yağlar, benzin, mazot vb.) dayanıklıdır.

Atıksu ve mikroplara karşı dayanıklıdır.

Isıya, dona ve çürümeye dayanıklıdır. -50/+1000C

Bünyesinde haşere barınmaz.

Üzerinde yürünebilir. (d=45 kg/m3 ve üzeri uygulamalarda)

Ekyersiz uygulama ile su kaçaklarını önler. (d=45 kg/m3) ve üzeri uygulamalar için.)

Ahşap, metal, beton vb. tüm yüzeylere uygulanabilir.

Dış hava koşullarından etkilenmez.

Önemli derecede ses izolasyonu sağlar. 48-60 dB

Elektriğe karşı dirençlidir.

 

Poliüretan Enjeksiyon

Suyun sızdığı beton boşlukları yeraltı yapılan, taş yapılar tünel, metro, su depoları, arıtma tesislerinde, bodrum, asansör çukuru, otopark, havuz, tünel, galeri, altyapı tesisleri baraj vb. yerlerdeki akıntıları kesmek amacı ile uygulanan bir kimyasal enjektör sistemidir. Su basıncının yüksek olmadığı göreceli olan az su sızdıran su depolarında, garaj bölgelerinde, bodrum katlarında, asansör kuyularında vb. yerlerde su ile reaksiyona girerek şişebilen ve sızıntılar kesmeye yönelik poliüretan enjeksiyon sistemi kullanılmaktadır. Reçineler özel enjeksiyon makineleri sayesinde otomatik karıştırılır ve doğrudan zemine, betona enjekte edilir. Enjeksiyon reçineleri enjekte edildikleri yerlerde suyu tamamen bloke eder ve o bölgeden uzaklaştırır. Enjeksiyon istenen bölge tamamen kurutulana kadar su sızıntılarını takip ederek yapılır. Suyun başka komşu bölgelerde kendine yol bulması, yoğunlaşması ve akmaya başlaması betonun kalınlığına ve özelliklerine, suyun basıncına ve zeminin özelliklerine bağlı olarak zaman alır. Buralarda da daha sonra enjeksiyon çalışması yapılarak, su sızıntıları tamamen kesilir.

 

 

İsdaş  Expertiz
   
Adınız / Soyadınız
Adresiniz
Telefonunuz
E-posta Adresiniz
Mesajınız
 
 
 
 Copyright 2012 ® İsdaş Dezenfekte ve İzolasyon Hizmetleri